Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

   Хит Микробит, 23.12.2022. г.

   Микробит и дрон у Шестој (29. новембар 2021. г.)

МикробитМикробитПрограм "Школе за 21. век" је трогодишњи развојни програм који, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, спроводи British Council, а финансира влада Велике Британије. Циљ програма је да милион ученика на Западном Балкану узраста између 10 и 15 година добије нове прилике за развој критичког мишљења, решавања проблема и програмирања.

Од 1. септембра 2021. године почео је са радом Клуб за програмирање. Циљ је да се ученици инспиришу и да се повећа њихово интересовање за рачунарство и израду дигиталних садржаја. Координатор секције је наставник информатике и рачунарства Драган Милисављевић. Клуб ће радити најчешће средом од 13.15 часова. Тренутно у клубу ради десет чланова. То су за сада ученици старијих разреда. Очекујемо да се током године укључе и млађи, посебно после реализације часа који ће бити посвећен Европској недељи програмирања. 

Програмирајмо користећи Микробит!

 

 

CODE IT MICROBITCODE IT MICROBITПоводом недеље кодирања, 20.10.2021. г. Клуб за програмирање отворио је врата ученицима млађих разреда. Одржан је час CODE IT MICROBIT. Чланови Клуба приказали су млађим друговима неколико примамљивих примера употребе Микробита:

- откуцаји срца,

- беџ са именом,

- зраци сунца,

- променљиве и обрада података,

- приказ максималне и минималне температуре,

- термометар и

- Химна школе

Када су ученици дошли у контакт са Микробитом, прво питање било је: „Где ово има да се купи?“ Надамо се да ће неки од њих врло брзо донети одлуку да постану чланови Клуба.