Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

www.mglisicva.edu.rswww.mglisicva.edu.rs

Гост секције дана 8. децембра 2017. г. био је мајсторски кандидат Лука Вујић, дугогодишњи играч ВШК-а и ШК "Крушик". Кроз мноштво примери из шаховске праксе Вујић је ученицима предочио релативну вредност фигура и њихову улогу у затвореним и отвореним позицијама.

Шаховска секција у школској 2017/2018. г. почиње са радом у среду 11. октобра. Са ученицима црвене смене часови ће се реализовати за време трећег и четвртог часа у плавој смени. За ученике плаве смене часови ће се одржавати петком,  трећи и четврти час у термину од 9.55 до 11.30 часова.

    ШАХОВСКА СЕКЦИЈАБорбе за улазак у школску екипуБорбе за улазак у школску екипу

Живот је сувише кратак да би

се ушло у суштину шаха.

Џ. Г. Бајрон

         Пријава такмичара за спортске игре младих-шах

        Дана 31. марта завршен је турнир. Првих шест ученика ће представљати нашу школу на општинском такмичењу. Резултати.

    У току је кавалификациони турнир. Пријавило се осам чланова секције. Првих шестопласираних играча сачињаваће школску екипу на општинском такмичењу. Игра се по Бергеровом систему, свако са сваким. Тренутно стање резултата можете пратити овде.

    У недељу, 6. новембра 2016. одржана је манифестација ,,Дан шаха у Ваљевској гимназији'' у oквиру које су организовани турнири за ученике основних и средњих школа.

    Манифестација је спроведена у оквиру пројекта ,,Од игре до науке кроз свет математике'' који реализује Подружница математичара Ваљево, а подржава га Град Ваљево из Локалног акционог плана за децу. Ови турнири имали су за циљ да се талентованим и креативним ученицима обезбеди додатна подршка у својој љубави према математици, шаху и предностима које даје ангажовање на пољу ових дисциплина. Најважније поруке одржаних турнира биле су победа спортског и здравог такмичарског духа, као и нове жеље оних најуспешнијих да додатно уче и напредују у овом спорту.
    Код основаца турнир је одигран по швајцарском систему у 7 кола, са темпом игре од 15 минута по играчу. Учешће узели и чланови наше секције. Наступали су: Богдан Вуковић, Лука Миловановић, Вук Којић (старији разреди) Јанко Милошевић и Петар Ускоковић (четврти разред). У групи млађих разреда Јанко Милошевић је заузео друго место, а Петар Ускоковић треће. Детаљи.

    Дана 11. октобра у ВШК-у је започео категорни турнир за другу шаховску категорију. Наступали и чланови наше секције Јанко Милошевић, Стефан Обрадовић и Петар Ускоковић ученици одељења 4-1. Играло се укупно девет кола по Швајцарском систему. Овај турнир је младим шахистима био прво такмичарско искуство.

    Другог септембра 2016. г. је почела са радом шаховкса секција коју ће водити наставник Драган Милисављевић. Као плод дугогодишње сарадње са ВШК-ом чланови секције од 5. октобра похађају и шаховску школу коју води мајсторски кандидат Ненад Поповић. Часови су организовани уторком и четвртком од 19.30 до 21.00 часова у просторијама клуба у улици Владе Даниловића у Ваљеву, а за почетнике додатно и средом у истом термину. Неколико детаља са дружења уз шах погледајте овде.

    Мат топом и краљем.

    Школа шаха online.